Forside  Hundested   Lynæs  Torup  Sølager  Nødebohuse   Altiv fritid   Foto & Video  Oversigt & Parkering   Vejledning   Kontakt  

Velkommen til Hundested, Lynæs, Torup, Sølager og Kikhavn.

Lynæs Sølager Tømmerup Gråstenvej strand

Oversigtskort med de numererede turene

Nødebohuse strand Hundested strand Lynæs strand Sølager strand

 Vandreture.

 Man kan gå af en sti hele vejen fra badestranden ”Trekanten” ved Hundested  over Kikhavn til stranden ved Gråstenvej i Nødebohuse, men afmærkningen  er ikke alle steder lige god.


 Der findes også det såkaldte ”Spor i Landskabet”, som udgår fra Dyssekilde  rundt i omegnen for igen at vende tilbage til Dyssekilde.  
 Nærmere oplysning om sporet kan findes via dette link: Spor i Landskabet.


 I Ullerup skov, med udgangspunkt fra hjørnet af Hundested Hallen er der en  med rødt afmærket rute, kaldet Sundhedssporet, på 2,1 km.
 S
e kortet over sundhedssporet her til højre.

 Desuden er der en gul rute med udgang fra samme sted, Sundhedskorridoren  som den kaldes, er på ca. 10 km. den er både en cykel og vandre rute.

 Cykelruter.
Langs n
ordkysten fra Hundested til Helsingør finder du Nordkyststien, cukelrute nr. 47. på 69 km.  
På den første halvdel af strækningen mellem Hundested og Gilleleje kommer man bl.a. forbi Knud Rasmussens hus, hvor ruten starter, de  dejlige badebyer Kikhavn, Liseleje, Tisvildeleje, Rågeleje og det smukke Tisvilde Hegn.
På den anden halvdel af ruten mellem Gilleleje og Helsingør kører man også helt tæt ved kysten og passerer fyret i Gilleleje, badebyerne  Hornbæk og Dronningmølle inden man ankommer til den gamle smukke by Helsingør. 

Du oplever altså dejlige børnevenlige strande, de skønne badebyer og de maleriske fiskerlejer mellem Hundested og Helsingør.


En særlig attraktion i Fjordlandet er Fjordstien, en 275 km lang cykel- og vandresti, som fører dig rundt langs Roskilde Fjord og  Isefjorden.
Turen, beskrevet med udgangspunkt i Hundested, går over Frederiksværk, Frederikssund, Roskilde, Holbæk, Kongsør og Rørvig.
Turen indebærer sejlads med fire færger, så turens længde og færgesejladserne betyder at det er noget der skal planlægges på forhånd.


Lokal tur/ture. Man behøver dog ikke at komme så langt omkring, man kan køre en ganske dejlig tur rundt til alle de lokalområder der er beskrevet på denne side, man kan køre den i den retning man vil, og man kan dele turen op i mindre etaper, eller afkorte den, alt som  man lyster.

Med udgangspunktet fra Strandvejens start ved Amtsvejen, køres de 2,5 km. til Lynæs, og derfra køres ca. 2,5 km. til Sølager af  St. Karlsmindevej og videre 1,5 km, til Amagerhuse her fortsættes 2 km. til Tømmerup, videre 2 km. til Torup, og derefter køres via  sommerhusområdet ved Hald, de 3 km. til Nødebohuse og derefter 3,5 km. videre til Kikhavn, for til sidst at køre 2,5 km. langs kysten  tilbage til udgangspunktet ved Amtsvejen. Hele turen er altså på ca. 20 km. Men man kan vælge at forlade ruten et par steder og køre  tilbage,  gør man det f.eks. i Amagerhuse, ved at køre af Amtsvejen hjem (Alternativ A), bliver turen halveret til ca. 10 km. men kører  man  videre  til Tømmerup, kan man her dreje til venstre af Torupvejen (Alternativ B) så turen bliver ca. 14 km. Er man kørt helt til  Torup har  man  kun en alternativ rute tilbage, det er, at køre direkte tilbage til udgangspunktet (Alternativ C) i stedet for via Kikhavn, det  sparer man  ca. 1 km. på, udover at man kommer til at fortsætte på landevej, medens man ellers kommer til at køre 2,5 km. på grusvej fra  Kikhavn  tilbage  til Hundested, og man må så besøge Kikhavn på et andet tidspunkt, for den må man ikke snyde sig selv for at opleve.
Læs under Lokalområder om Lynæs, Sølager, Torup, Nødebohuse og kikhavn.

 Skove.
 I både Ullerup skov - nær ved byen - og Grønnesse skov ved Amtsvejen mellem Frederiksværk og Hundested kan man gå nogle dejlige ture  ad afmærkede ruter.

Se kortet over de 7. Ruter.

 Badestrande.

 Alle Hundesteds strande fra Hald strand rundt langs Kattegat kysten og ind i Isefjorden og Roskilde fjord til Byaasgaard har rent  badevand,  og det blå flag vejer både ved Gråstenvej og Trekanten.
 Hovedbadestranden er ubetinget ”Trekanten” ved byen, og dernæst er det stranden ved Gråstenvej i Nødebohuse, begge har Livreder  tjeneste i sommersæsonen og begge har parkerings muligheder. Der er en lille p-plads ved Hald og to p-pladser i Nødebohuse.
 
Fra Hundested til Lynæs, men især ved Lynæs havn kan der bades, men her er det meget lavvandet. Det samme gælder de steder man  kan  finde langs kysten fra Lynæs til Byaasgaard.

Se strandenes placering på Hvor findes.

Fritid kan tilbringes på flere måder, lige fra Hotel eller Camping ferie, med afslapning ved strand, skov & landskab, til at tilbringe den aktivt med f.eks., vandreture, cykel- eller løbeture ved skov, strand eller gennem landskabet.
Er du til tennis eller windsurfing, er der også gode muligheder for at dyrke det, se nærmere på HUNDESTED TENNISKLUB eller Lynæs Windsurfer Club, Lynæs Havnevej 9, 3390 Hundested.

I Hundested er der mulighed for det meste, der er gode strande og skove der er til at overse, med afmærkede gå- og cykelruter.
Om man er på camping, bor på hotel eller privat
i Hundested, så er der altid mulighed for at finde på noget at foretage sig.
Tænker du på at flytte til Hundested?, så er der næsten, uanset hvilken sport eller interesse du dyrker, mulighed for at finde en forening der matcher dit ønske.

Se foreninger under ”Adresser & Links.”

Hundesteds Skove

Hundested Strande

Skansen

Kort 7. Ture

Kort 1.

Kort 2.

Kort 3 + 4.

Kort 5.

Kort 6 + 7.

Aktiv fritid med ture i Hundested og omegn.