Forside  Hundested   Lynæs  Torup  Sølager  Nødebohuse   Altiv fritid   Foto & Video  Oversigt & Parkering   Vejledning   Kontakt  

Velkommen til Hundested, Lynæs, Torup, Sølager og Kikhavn.

Seværdigheder og steder af interesse.

Lad os tage på en rundtur i Hundested for at se hvad der kan bydes på. En havn er næsten altid interessant, men Hundested har noget ganske specielt med både erhverv, lystbåde og kulturhavn, med et væld af tilbud, som spændende værksteder, forretninger og boder med kunsthåndværk, og ikke mindst spisesteder.

Lad os tage en rundtur for at se på seværdigheder og de mange interessante steder. For Hundested er det først og fremmest havnen, men også de gamle fiskerhuse samt, det nok ældste hus i byen, Nørregade 38, der er seværdigt. Bevæger vi os mod Lynæs, er det i første omgang kyststrækningen langs fjorden der er seværdig. I Lynæs er det igen havnen i det gamle fiskerleje der er charmerende, hertil kommer den gamle Lynæs Kro og ikke mindst Lynæs Kirke.  Videre langs kysten efter Lynæs er der nogle skønne klinter, Sølager har en Campingplads og færgeforbindelsen til kulhuse. Derpå kommer man til Grønnesseskov og derefter til Byåsgård Camping. Inde i landet kommer man til Torup, et meget interessant samfund som har bæredygtighed som udgangspunkt. Når vi så kommer ud til Kattegatkysten finder vi igen et gammelt fiskerleje, det er Nødebohuse. Bevæger man sig tilbage mod Hundested støder man igen på et gammelt fiskerleje, det lille charmerende Kikhavn med sine gamle smukke huse og gårde, et besøg er et ”must”.
Før vi er tilbage i Hundested skal man også besøge Knud Rasmussens Hus og derpå den gamle Skansen, til sidst har man på højre hånd Hundesteds bedste badestrand ”Trekanten”.

Der er mange sportsklubber og forskellige foreninger i Hundested, lige fra Fodbold, Håndbold og Rideklubber, over Rugby, Billard og Tennisklubber til sangforeninger.

Specielt tennis klubben kan være interessant, for besøgende der er her flere dage, den har et rigtig godt anlæg med seks baner der ligger i udkanten af Ullerup skov, omgivet af Rugby og Fodbold baner på den ene side, Hundested hallen på den anden og Hundested skole på den tredje side. Her er der to baner der kan lejes, hvor man kan få motioneret, hvis man da ikke foretrækker at gå en tur i skoven.

Skove

Kikhavn

Knuds Hus

Skansen

Klik på et foto for større billede.

Udsigt fra stejlepladsen i St. Karlsminde.

I sølager sejler færgen ”Columbo” til Kulhuse.

Byåsgård Camping ved Roskilde fjord.

Et kik ud over Kattegat fra diget ved Nødebohuse.

Strande