Forside  Hundested   Lynæs  Torup  Sølager  Nødebohuse   Altiv fritid   Foto & Video  Oversigt & Parkering   Vejledning   Kontakt  

Velkommen til Hundested, Lynæs, Torup, Sølager og Kikhavn.

Kort 7. Ture

Kort 1.

Kort 2.

Kort 3 + 4.

Kort 5.

Karlsstenen

Tur 6. Rød rute er på ca. 4. Km. og Tur 7. Blå rute er på 3. Km.
Tur 6.
Har udgangspunkt fra p-pladsen ved Kulhuse færgen i Sølager og følger Grønnehavevej som starter i svinget ved Sølagervejen og slutter ved Amtsvejen. Når man kommer til et skarpt venstre sving, hvor man kan se Grønnessegård til højre, går man videre (mod og næsten) igennem gården til man når den sidste bygning. Fra sidste bygning på højre følges skiltet til ”Karlsstenen”, som er danmarks største Stendysse.
Fra stenen går man retur til svinger på Grønnehavevejen og går nu mod syd, og følger stien tilbage til Grønnehavevej og videre til udgangspunktet.  

Tur 7. Udgår fra p-pladsen som ligger til højre for Amtsvejen, når man kommer fra Hundested. Fra p-pladsen følger man den brede grussti der går parallelt med Amtsvejen, indtil der kommer en tværgående grusvej som man følger få meter (man kan se hovedbygningen på Grønnessegård) derpå drejer til højre og følger stien indtil næste tværvej, her drejes til venstre og når man kan se udbygningerne på Grønnessegår går man direkte mod dem ogover gårdspladsen til det sidste hus på venstre hånd. Bag om dette hus går der en sti som kort efter følger diget langs skoven, den følger man til kort før den svinger hvor man skal gennem en sænkning i diget ind i skoven hvor man følger afmærkningen tilbage til p-pladsen.
Det kan være svært at se hvor man skal gå ind i skove, men er man kommet til svinger i stien er man gået ca. 125 - 150 m. for langt.


Turenes mål er Karsstenen, men turene igennem skoven er under alle omstændigheder en dejlig tur på alle årstider.

 Tur 6 & 7. Sølager og Grønesse skov.