Velkommen til Hundested, Lynæs, Torup, Sølager og Kikhavn.

Forside  Hundested   Lynæs  Torup  Sølager  Nødebohuse   Altiv fritid   Foto & Video  Oversigt & Parkering   Vejledning   Kontakt  

Fakta og Links:

Hundested har 8.588  indbyggere. (2017) Navnet var indtil 1962 Torup, herefter var det Hundested kommune indtil kommunesammenlægningen i 2007, og herefter Halsnæs.

Hundested havde i mere end 60 år, færgeforbindelse til Jylland, den var i mange år Sjællands største fiskerihavn.
I dag er der Industrihavn, fiskerihavn, kulturhavn og Krydstogt havn.
Efter at Halsnæs Bryghus blev etableret og Glassmedjen flyttede til havnen, er der sket en meget stor udvikling i havnen så den i dag er et yndet udflugtsmål.


De gode og rene badestrande, den smukke natur med skove og klinter, den gamle skanse, spodsbjerg fyr og ikke mindst Knud Rasmussens hus og områder om museet er bl.a. hvad der gør Hundested attraktiv.

Hundested havn har de senere år gennemgået en enorm forvandling, efter fiskeriets kraftige tilbagegang flyttedes fiskekutterne til bassinet nærmere industrihavnen. Det gav bedre plads til lystsejlerne i det nordlige havnebassin. Her var der allerede en restaurant og fiskeforretninger, derpå kom Halsnæs Bryghus, Glassmedjen og flere kunstboder, ligesom X-porten kom med skiftende udstillinger og kunstnere.


Det har betydet at Havnen er blevet byens samlingspunkt, en kulturhavn som foruden ovennævnte også har en flydescene og en oplevelsesplatform samt en attraktiv legeplads for børnene, mm.  
På de forskellige spisesteder er der ofte musik og festival.
I juni afholdes det stor Kunsthåndværker marked ”Beddingen” og i juli er der den store Hundested Havnefest.

Ud over gode faciliteter i havnen er miljøet nu så attraktivt, at der ikke er noget at sige til, at havnen blev kåret til ”Årets havn 2013” af danmarks lystsejlere, og blev i 2016 Krydstogthavn, hvor 3. Skibe anløb Hundested havn.

I 2018 kommer der 4 krydstogtskibe mere, og foreløbig har 2. Anmeldt deres ankomst i 2019.


Hundested har noget helt specielt med vand.
Selve halvøen Halsnæs var i vikingetiden og flere hundrede år frem, en Ø.

I dag er Hundested omgivet af vand på tre sider og det giver naturligvis enestående muligheder for at bade.

Hundested har den mest attraktive strand liggende næsten ”midt” i byen, på venstre side af Amtsvejen ligger byen og på højre side har vi Hundesteds ”Belleveau”, her kaldet Trekanten.  
 

Nord for Hundested står Spodsbjerg fyr, nær ved fyret ligger Knud Rasmussens hus hvori han ofte boede imellem sine lange slæderejser i Grønland, i dette hus skrev han næsten alle sine rejsebeskrivelser.
Knud Rasmussen døde i 1933, og i 1936 rejstes der lidt fra huset en mindevarde for ham, af sten fra forskellige bygder i Grønland indsamlet af Grønlændere .
I 1939 åbnede huset som museum. Læs mere under Knud Rasmussens hus.


Byens hoved- og handels- gade er Nørregade. Husnumrene starter ved
Amtsvejen og slutter ved Skolegade men gaden er ensrettet så man kører i modsat retning.
Den første forretning (nr. 2.) finder man lige efter Amtsvejen på højre side, det er Vaffelhjørnet, på venstre hånd har vi Pernille Bülow By You, herefter ligger der forretninger ned til Fjordvejs krydset, hvor Biblioteket (det gamle Rådhus) ligger på venstre hånd og Heidi sko på højre hånd.


På et oversigtskortene over Forretnings oversigt i by kan man se deres placering.

Oversigt over Hundested, fakta og historie.

Diverse relaterede links.

Aktuelt og nyt

Se Hundested på stort kort.

VisitNordsjælland om Hundested.

Hundested Havn.

Hundested Rørvig Færge.